Ajankohtaista


 VESILAITOSMUSEOSSA AVOIMET OVET MAAILMAN VESIPÄIVÄNÄ  la 22.3.2014

Turun vesilaitosmuseo on avoinna yleisölle Maailman vesipäivänä lauantaina 22.3.2014 klo 12-15. Museossa on tuolloin maksuton sisäänpääsy ja opastus.
Suomessa ainutlaatuinen vesilaitosmuseo kertoo puhtaan veden merkityksestä, varhaisesta vesihuollosta ja  vesilaitostoiminnan kehityksestä Turussa aina 1990-luvulle saakka. Vesilaitosmuseo sijaitsee Turun vesilaitoksen yhteydessä osoitteessa Halistentie 4, Turku.
Maailman vesipäivä (World Water Day)on Yhdistyneiden kansakuntien  julistama vuosipäivä, jota on vietetty vuodesta 1993  lähtien. Maailman vesipäivän teema on vaihdellut vuosittain. Vuonna 2014 teemana on vesi ja energia.
TERVETULOA!


NEUVONTAA MAATALOUDEN VESIENSUOJELUASIOISSA
Aurajoen ja Paimionjoen valuma-alueiden viljelijöille on tarjolla keväällä 2014 maksutonta tilakohtaista neuvontaa ja käytännön apua maatalouden vesiensuojelussa ja maisemanhoidossa. . Tukineuvojana kentällä kiertää suunnittelija Irma Kemppainen, joka on työskennellyt Aurajokilaaksossa ja Paimionjoen alueella aiemminkin ja jolla on vankka kokemus aiheesta ja kohdealueista. Yhteydenotto neuvojaan ei edellytä viljelijältä valmiita ideoita eikä velvoita sitoutumaan toimenpiteisiin. Irma Kemppaisen tavoittaa puhelimitse 040-5813918 ja sähköpostilla irma.i.kemppainen@gmail.com. Palvelun tuottavat yhteistyössä Aurajokisäätiö ja Paimionjoki-yhdistys.

AURAJOKI-OHJELMATYÖ
Uusi Aurajoen kehittämisohjelma on työn alla; nyt kaikki mukaan ideoimaan ja kehittämään Aurajokiseutua! Aurajokisäätiö on laatimassa Aurajoki-ohjelmaa 2014-2020, joka on jatkoa vuonna 2002 julkaistulle  Aurajoen kehittämisohjelmalle. Tulevassa ohjelmassa käsitellään jokea ja sen ympäristöä eri näkökulmista ja esitetään ideoita tulevalle toiminnalle ja yhteistyölle. Aiheita ovat muun muassa vesiensuojelu, virkistyskäyttö, kulttuuri, historia ja kulttuurimaisema, kalastus, ympäristökasvatus sekä maankäyttö ja asuminen. Ohjelman toimenpideosioon voi tutusta tästä!

Jokaisen mielipide on tärkeä Aurajoen hyväksi tehtävässä työssä! Lue lisää Aurajoki-ohjelmatyöstä ja vaikuta osallistumalla kyselyymme tästä!

Lisätietoja ohjelmatyöstä: Aurajokisäätiö, s-posti info (at) aurajoki.net, Sinikka Paulin 040 553 7409. Voit ottaa yhteyttä myös palautesivumme kautta.

AURAJOKI-SEMINAARIN ESITYKSET
Aurajokisäätiön järjestämä iltapäiväseminaari Aurajoen nykytilasta ja tulevaisuudesta vietettiin torstaina 28.11.2013 Liedon kunnantalon auditoriossa. Tilaisuudessa käsiteltiin ajankohtaisia jokiasioita ja juhlistettiin samalla Aurajokisäätiön 20-vuotista työtä Aurajoen hyväksi.  Seminaarin ohjelma ja alustukset tästä. Kiitos runsaalle osallistujakunnalle!


AURAJOEN OPASTUSKESKUKSESSA TALVIAIKA

Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo on talvikaudella 1.9.2013-31.5.2014 avoinna tilauksesta. Kiitos vieraillemme viime vuoden aktiivisesta kesästä! Lisätietoja ja opastuskeskuksen yhteystiedot täältä


UUSI (PÄIVÄN)AVAUS SAARISTOMEREN PUOLESTA

Saaristomeren tulevaisuuden pohja luodaan tänään. Nuoret ovat kiinnostuneita luonnosta ja ympäristönsuojelusta, sopivassa muodossa ja annoksena tarjottu tieto ohjaa nuoria lisätiedon äärelle ja tekemään valintoja Saaristomeren parhaaksi.

Aurajokisäätiö on tuottanut aiheesta päivänavaussarjan, jonka materiaali on lähtökohtaisesti suunniteltu Varsinais-Suomen yläkoulujen aamujen avauksiksi, mutta on vapaasti hyödynnettävissä myös muuhun opetus- ja valistuskäyttöön koko maassa. Aineistoa voi soveltaen hyödyntää myös alakouluissa. Saaristomeri-aiheen ympärille voi rakentaa vaikkapa kokonaisen teemapäivän. Materiaali on käyttäjilleen maksutonta. Lue lisää ja lataa tiedostot täältä.

Hae

Virtuaaliretki Aurajoelle

Lataa Aurajoki-taustakuva

NYT:

Neuvontaa maatalouden vesiensuojelussa

Aurajoki-ohjelmatyö

Aurajoen kalastussäännöt