Ajankohtaista


VESILAITOSMUSEON AVOIMET OVET SYKSYLLÄ 2015
Vesilaitosmuseossa Turun Halistenkoskella on avoimet ovet sunnuntaina 25.10. ja 22.11. klo 12-15. Ei pääsymaksuja, oppaat paikalla. Museossa voi vierailla myös tilauksesta, koulu- ja opiskelijaryhmille vierailut ovat maksuttomia. Tutustu myös museon nettisivuihin www.vesilaitosmuseo.fi.AURAJOEN OPASTUSKESKUS SIIRTYI TALVIKAUTEEN

Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo on talvikaudella 1.9.2015-31.5.2016 avoinna tilauksesta. Kanoottivuokraus on päättynyt tältä kaudelta. Aurajokisäätiö kiittää menneestä kesästä! Lisätietoja opastuskeskuksesta täältä. Kanoottivuokrauksesta lisätietoja täällä.

AURAJOKI-FESTARIT PÄÄTTIVÄT MYLLÄRINTALON KESÄKAUDEN TURUN PÄIVÄNÄ su 20.9.2015
Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolla Halistenkosken rannalla järjestettiin jälleen perinteinen koko perheen Aurajoki-festarit -tapahtuma. Kaunis sää keräsi väkeä mukavasti väkeä jokirantaan ja Myllärintalolle. Ohjelmassa oli muun muassa maksutonta melontakokeilua, kalaporrasesittely, puuhaa lapsille sekä tietysti maanmainio puffetti. Kiitos kaikille osallistujille! Järjestäjät: Aurajokisäätiö, Kotiseutuyhdistys Halinen-Rantamäki ja Lounais-Suomen kalastusalue.


AWARE-SUKELLUSTEMPAUS AURAJOESSA
Jo parinkymmenen vuoden ajan järjestetty AWARE- rantojen puhdistustempaus toteutettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Turun päivänä  20.9.2015 klo 12.00 – 14.00. Perinteinen AWARE- puhdistuspaikka Turussa on myös ollut kaikkina näinä vuosina itsestäänselvyytenä Aurajoki. Tapahtuma järjestettiin tällä kertaa Kristiinankadun päässä.
Sukeltaen ei Aurajokea saada sinne heitetyistä tavaroista puhtaaksi. Tempauksen tarkoituksena oli kertoa, ettei Aurajokemme, eikä mikään muukaan vesistö, ole kaatopaikka. Ehkäpä joku polkupyörä jääkin jatkossa rannalle odottamaan omistajaansa, ei odottamaan Aurajokeen sukeltajaa. Mukana tempauksessa ovat Turun seudun sukeltajat, Aurajokisäätiö, Turku Energia sekä Turun Seudun Jätehuolto Oy. Kiitos kaikille osallistujille ja varsinkin ahkerille sukeltajille!

VEERA-HANKE: VESIENSUOJELUA VARSINAIS-SUOMEN SUURTEN JOKIEN ALUEILLA
Vuoden 2015 alusta käynnistyi Aurajokisäätiön, Paimionjoki-yhdistyksen ja Salon Vesistöklinikan yhteinen vesiensuojeluhanke VEERA. Sen tavoitteena on kansalaisten aktivoiminen vesiensuojeluun ja ravinteiden kierrättämiseen sekä positiivisen yhteishengen luominen eri toimijaryhmien välille. Hanke toimii Saaristomereen laskevien suurten jokien Aurajoki, Paimionjoki, Halikonjoki, Uskelanjoki ja Kiskonjoki-Perniönjoki valuma-alueilla sekä Someron itäisten järvien valuma-alueilla. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2015 - 31.12.2016 ja se saa rahoitusta ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta RAKI-ohjelmasta. Lue lisää VEERA-hankkeesta.


AURAJOEN KALA-AIHEISTA OPPIMATERIAALIA ALAKOULUILLE
Aurajokisäätiö lahjoittaa Aurajokivarren alakouluille Aurajoen kalat –julisteita sekä Virpi Antikaisen maanmainion kirjan Aura Taimenen merimatka. Kirja kertoo pienen taimenenpoikasen seikkailusta Aurajoella ja Saaristomerellä. Julisteesta löytyvät tarkat piirroskuvat useimmista Aurajoessa tavatuista kaloista sekä niiden kotimaiset ja latinankieliset nimet. Materiaalia voi tiedustella Aurajokisäätiön toimistosta s-posti info (at) aurajoki.net


NEUVONTAA MAATALOUDEN VESIENSUOJELUASIOISSA
Aurajokisäätiö tarjoaa edelleen Aurajoen valuma-alueiden viljelijöille vuoden 2015 aikana maksutonta tilakohtaista neuvontaa ja käytännön apua maatalouden vesiensuojelussa ja maisemanhoidossa. Yhteydenotto neuvojaan ei edellytä viljelijältä valmiita ideoita eikä velvoita sitoutumaan toimenpiteisiin. Tiedustelut: Irma Kemppainen, puh. 040-5813918, s-posti irma.i.kemppainen@gmail.com.


AURAJOKI-OHJELMATYÖ
Tutustu Aurajoki-ohjelman toimenpideosioon tästä

Jokaisen mielipide on tärkeä Aurajoen hyväksi tehtävässä työssä! Lue lisää Aurajoki-ohjelmatyöstä ja vaikuta osallistumalla kyselyymme tästä!

Lisätietoja : Aurajokisäätiö, s-posti info (at) aurajoki.net, puh. 040 553 7409. Voit ottaa yhteyttä myös palautesivumme kautta.

I  <3  HALINEN  -  KULTTUURIKÄVELYREITTI
Halisissa on oma kulttuurikävelyreitti I <3 Halinen. Reitin inspiraationa ovat toimineet aiemminTurun keskustaan sijoittuneet kulttuurikuntoilureitit.
Reitti sisältää kahdeksan erilaista hauskaa rastia jotka kannustavat tutustumaan Halisten alueeseen eri näkökulmista. Reitti päättyy Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolle Halistenkosken viereen.
Kulttuurikävelyreitti on tarkoitettu koko perheelle ja voit valita sille itsellesi sopivan pituuden kolmesta eri vaihtoehdosta – reittien pituudet ovat 5km, 4km ja 3,2km.
Reitin ovat tuottaneet Humanistisen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden kulttuurituotannon opiskelijat yhteistyössä Turun kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa.
Reittikartan voit tulostaa itsellesi tästä.


PÄIVÄNAVAUS SAARISTOMEREN PUOLESTA
Saaristomeren tulevaisuuden pohja luodaan tänään. Nuoret ovat kiinnostuneita luonnosta ja ympäristönsuojelusta, sopivassa muodossa ja annoksena tarjottu tieto ohjaa nuoria lisätiedon äärelle ja tekemään valintoja Saaristomeren parhaaksi.

Aurajokisäätiö on tuottanut aiheesta päivänavaussarjan, jonka materiaali on lähtökohtaisesti suunniteltu Varsinais-Suomen yläkoulujen aamujen avauksiksi, mutta on vapaasti hyödynnettävissä myös muuhun opetus- ja valistuskäyttöön koko maassa. Aineistoa voi soveltaen hyödyntää myös alakouluissa. Saaristomeri-aiheen ympärille voi rakentaa vaikkapa kokonaisen teemapäivän. Materiaali on käyttäjilleen maksutonta. Lue lisää ja lataa tiedostot täältä.

Hae

Lataa Aurajoki-taustakuva

NYT:

VEERA  -  vesiensuojelutyötä Aurajokivarrella

Yhdistyksille ja kylille apua paikalliseen vesiensuojeluun

Aurajoen opastuskeskus siirtyi talvikauteen

Aurajoen kalastussäännöt