Ajankohtaista


MYLLÄRINTALON NÄYTTELYT
Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolla järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, joihin on vapaa pääsy opastuskeskuksen aukioloaikoina.

Näkymiä: Luontoaiheinen näyttely, joka koostuu erilaisista maalaus- ja taidegrafiikan menetelmillä luoduista teoksista. Esillä opastuskeskuksen toisessa kerroksessa 3.7. alkaen.

Puhdasta vettä luonnosta kuluttajalle ja takaisin luontoon: Veden kiertokulkua tietoiskujen ja tehtävien avulla havainnollistava näyttely Aurajoen opastuskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Näyttely perustuu Valonian Puhdasta vettä kansalle ja kaloille -näyttelymateriaaliin ja on esillä koko kesäkauden 2015.


VESILAITOSMUSEON AVOIMET OVET KESÄKAUDELLA 2015
Vesilaitosmuseossa Turun Halistenkoskella on avoimet ovet perjantaina 22.5. klo 17-19 Nummenpakan viikon yhteydessä sekä sunnuntaisin 28.6., 26.7., 30.8. ja 20.9. klo 12-15. Ei pääsymaksuja, opas paikalla. Museossa voi vierailla myös tilauksesta, koulu- ja opiskelijaryhmille vierailut ovat maksuttomia. Tutustu myös museon uusiin nettisivuihin www.vesilaitosmuseo.fi.


AURAJOEN OPASTUSKESKUS AVAA OVET KESÄÄN
Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo on kesäkaudella avoinna 2.6.2015-30.8.2015 tiistaista sunnuntaihin klo 10-18. Lisätietoja opastuskeskuksesta täältä. Tulevan kesän kanoottivuokraukseen ja -retkiin voit tutustua täällä.

VEERA-HANKE: VESIENSUOJELUA VARSINAIS-SUOMEN SUURTEN JOKIEN ALUEILLA
Vuoden 2015 alusta käynnistyi Aurajokisäätiön, Paimionjoki-yhdistyksen ja Salon Vesistöklinikan yhteinen vesiensuojeluhanke VEERA. Sen tavoitteena on kansalaisten aktivoiminen vesiensuojeluun ja ravinteiden kierrättämiseen sekä positiivisen yhteishengen luominen eri toimijaryhmien välille. Hanke toimii Saaristomereen laskevien suurten jokien Aurajoki, Paimionjoki, Halikonjoki, Uskelanjoki ja Kiskonjoki-Perniönjoki valuma-alueilla sekä Someron itäisten järvien valuma-alueilla. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2015 - 31.12.2016 ja se saa rahoitusta ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta RAKI-ohjelmasta. Lue lisää VEERA-hankkeesta.


AURAJOEN KALA-AIHEISTA OPPIMATERIAALIA ALAKOULUILLE
Aurajokisäätiö lahjoittaa Aurajokivarren alakouluille Aurajoen kalat –julisteita sekä Virpi Antikaisen maanmainion kirjan Aura Taimenen merimatka. Kirja kertoo pienen taimenenpoikasen seikkailusta Aurajoella ja Saaristomerellä. Julisteesta löytyvät tarkat piirroskuvat useimmista Aurajoessa tavatuista kaloista sekä niiden kotimaiset ja latinankieliset nimet. Materiaalia voi tiedustella Aurajokisäätiön toimistosta s-posti info (at) aurajoki.net


NEUVONTAA MAATALOUDEN VESIENSUOJELUASIOISSA
Aurajokisäätiö tarjoaa edelleen Aurajoen valuma-alueiden viljelijöille vuoden 2015 aikana maksutonta tilakohtaista neuvontaa ja käytännön apua maatalouden vesiensuojelussa ja maisemanhoidossa. Yhteydenotto neuvojaan ei edellytä viljelijältä valmiita ideoita eikä velvoita sitoutumaan toimenpiteisiin. Tiedustelut: Irma Kemppainen, puh. 040-5813918, s-posti irma.i.kemppainen@gmail.com.


AURAJOKI-OHJELMATYÖ
Aurajoen kehittämisohjelman työstäminen jatkuu: Tutustu ohjelman toimenpideosioon tästä!

Jokaisen mielipide on tärkeä Aurajoen hyväksi tehtävässä työssä! Lue lisää Aurajoki-ohjelmatyöstä ja vaikuta osallistumalla kyselyymme tästä!

Lisätietoja : Aurajokisäätiö, s-posti info (at) aurajoki.net, puh. 040 553 7409. Voit ottaa yhteyttä myös palautesivumme kautta.

I  <3  HALINEN  -  KULTTUURIKÄVELYREITTI
Halisiin on avautunut oma kulttuurikävelyreitti I <3 Halinen. Reitin inspiraationa ovat toimineet aiemminTurun keskustaan sijoittuneet kulttuurikuntoilureitit.
Reitti sisältää kahdeksan erilaista hauskaa rastia jotka kannustavat tutustumaan Halisten alueeseen eri näkökulmista. Reitti päättyy Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolle Halistenkosken viereen.
Kulttuurikävelyreitti on tarkoitettu koko perheelle ja voit valita sille itsellesi sopivan pituuden kolmesta eri vaihtoehdosta – reittien pituudet ovat 5km, 4km ja 3,2km.
Reitin ovat tuottaneet Humanistisen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden kulttuurituotannon opiskelijat yhteistyössä Turun kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa.
Reittikartan voit tulostaa itsellesi tästä.


UUSI (PÄIVÄN)AVAUS SAARISTOMEREN PUOLESTA
Saaristomeren tulevaisuuden pohja luodaan tänään. Nuoret ovat kiinnostuneita luonnosta ja ympäristönsuojelusta, sopivassa muodossa ja annoksena tarjottu tieto ohjaa nuoria lisätiedon äärelle ja tekemään valintoja Saaristomeren parhaaksi.

Aurajokisäätiö on tuottanut aiheesta päivänavaussarjan, jonka materiaali on lähtökohtaisesti suunniteltu Varsinais-Suomen yläkoulujen aamujen avauksiksi, mutta on vapaasti hyödynnettävissä myös muuhun opetus- ja valistuskäyttöön koko maassa. Aineistoa voi soveltaen hyödyntää myös alakouluissa. Saaristomeri-aiheen ympärille voi rakentaa vaikkapa kokonaisen teemapäivän. Materiaali on käyttäjilleen maksutonta. Lue lisää ja lataa tiedostot täältä.

Hae

Lataa Aurajoki-taustakuva

NYT:

VEERA - uutta vesiensuojelutyötä Aurajoella

Opastuskeskuksen näyttelyt

Yömelontaretki Aurajoella to 29.8.2015

Aurajoen kalastussäännöt