Ajankohtaista


VEERA-HANKE: VESIENSUOJELUA VARSINAIS-SUOMEN SUURTEN JOKIEN ALUEILLA
Vuoden 2015 alusta käynnistyi Aurajokisäätiön, Paimionjoki-yhdistyksen ja Salon Vesistöklinikan yhteinen vesiensuojeluhanke VEERA. Sen tavoitteena on kansalaisten aktivoiminen vesiensuojeluun ja ravinteiden kierrättämiseen sekä positiivisen yhteishengen luominen eri toimijaryhmien välille. Hanke toimii Saaristomereen laskevien suurten jokien Aurajoki, Paimionjoki, Halikonjoki, Uskelanjoki ja Kiskonjoki-Perniönjoki valuma-alueilla sekä Someron itäisten järvien valuma-alueilla. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2015 - 31.12.2016 ja se saa rahoitusta ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta RAKI-ohjelmasta. Lue lisää VEERA-hankkeesta.


VESILAITOSMUSEON AVOIMET OVET KEVÄÄLLÄ 2015!
Vesilaitosmuseossa Turun Halistenkoskella on avoimet ovet keväällä 2015 sunnuntaisin 22.2. 29.3. ja 26.4. klo 12-15. Ei pääsymaksuja, opas paikalla. Museossa voi vierailla myös tilauksesta, koulu- ja opiskelijaryhmille vierailut ovat maksuttomia. Tutustu myös museon uusiin nettisivuihin www.vesilaitosmuseo.fi.


AURAJOEN KALA-AIHEISTA OPPIMATERIAALIA ALAKOULUILLE
Aurajokisäätiö lahjoittaa joulutervehdyksenä Aurajokivarren alakouluille Aurajoen kalat –julisteita sekä Virpi Antikaisen maanmainion kirjan Aura Taimenen merimatka. Kirja kertoo pienen taimenenpoikasen seikkailusta Aurajoella ja Saaristomerellä. Julisteesta löytyvät tarkat piirroskuvat useimmista Aurajoessa tavatuista kaloista sekä niiden kotimaiset ja latinankieliset nimet. Materiaalia voi tiedustella Aurajokisäätiön toimistosta s-posti info (at) aurajoki.net


AURAJOEN OPASTUSKESKUKSESSA TALVIAIKA
Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo on talvikaudella 1.9.2014-31.5.2015 avoinna tilauksesta. Kiitos vieraillemme viime vuoden aktiivisesta kesästä! Lisätietoja ja opastuskeskuksen yhteystiedot täältä. Tulevan kesän kanoottivuokraukseen ja -retkiin voit tutustua täällä.


NEUVONTAA MAATALOUDEN VESIENSUOJELUASIOISSA
Aurajokisäätiö tarjoaa edelleen Aurajoen valuma-alueiden viljelijöille vuoden 2015 aikana maksutonta tilakohtaista neuvontaa ja käytännön apua maatalouden vesiensuojelussa ja maisemanhoidossa. Yhteydenotto neuvojaan ei edellytä viljelijältä valmiita ideoita eikä velvoita sitoutumaan toimenpiteisiin. Tiedustelut: Irma Kemppainen, puh. 040-5813918, s-posti irma.i.kemppainen@gmail.com.


AURAJOKI-OHJELMATYÖ
Aurajoen kehittämisohjelman työstäminen jatkuu: Tutustu ohjelman toimenpideosioon tästä!

Jokaisen mielipide on tärkeä Aurajoen hyväksi tehtävässä työssä! Lue lisää Aurajoki-ohjelmatyöstä ja vaikuta osallistumalla kyselyymme tästä!

Lisätietoja : Aurajokisäätiö, s-posti info (at) aurajoki.net, puh. 040 553 7409. Voit ottaa yhteyttä myös palautesivumme kautta.

I  <3  HALINEN  -  KULTTUURIKÄVELYREITTI
Halisiin on avautunut oma kulttuurikävelyreitti I <3 Halinen. Reitin inspiraationa ovat toimineet aiemminTurun keskustaan sijoittuneet kulttuurikuntoilureitit.
Reitti sisältää kahdeksan erilaista hauskaa rastia jotka kannustavat tutustumaan Halisten alueeseen eri näkökulmista. Reitti päättyy Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolle Halistenkosken viereen.
Kulttuurikävelyreitti on tarkoitettu koko perheelle ja voit valita sille itsellesi sopivan pituuden kolmesta eri vaihtoehdosta – reittien pituudet ovat 5km, 4km ja 3,2km.
Reitin ovat tuottaneet Humanistisen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden kulttuurituotannon opiskelijat yhteistyössä Turun kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa.
Reittikartan voit tulostaa itsellesi tästä.


UUSI (PÄIVÄN)AVAUS SAARISTOMEREN PUOLESTA
Saaristomeren tulevaisuuden pohja luodaan tänään. Nuoret ovat kiinnostuneita luonnosta ja ympäristönsuojelusta, sopivassa muodossa ja annoksena tarjottu tieto ohjaa nuoria lisätiedon äärelle ja tekemään valintoja Saaristomeren parhaaksi.

Aurajokisäätiö on tuottanut aiheesta päivänavaussarjan, jonka materiaali on lähtökohtaisesti suunniteltu Varsinais-Suomen yläkoulujen aamujen avauksiksi, mutta on vapaasti hyödynnettävissä myös muuhun opetus- ja valistuskäyttöön koko maassa. Aineistoa voi soveltaen hyödyntää myös alakouluissa. Saaristomeri-aiheen ympärille voi rakentaa vaikkapa kokonaisen teemapäivän. Materiaali on käyttäjilleen maksutonta. Lue lisää ja lataa tiedostot täältä.

Hae

Virtuaaliretki Aurajoelle

Lataa Aurajoki-taustakuva

NYT:

VEERA - uutta vesiensuojelutyötä Aurajoella

Aurajoen opastuskeskus viettää talviaikaa

Aurajoki-ohjelmatyö

Aurajoen kalastussäännöt